LOS ELEMENTOS 2016

IMG_3907
Blogi on ollut viime aikoina ihan heitteillä, anteeksi siis siitä! Mua on työllistänyt yksi prokkis ja lähestyvät näytöt. Mä oon tullut nyt melkein päivittäin niin myöhään kotiin, että taju on ihan kankaalla kun istahtaa tähän työpöydän ääreen. Itseasiassa kone aukeaa, mutta se väsymys ja jumittava fiilis viekin aikas nopsaan nukkumaan. 
Mulla on tulossa monenmoista kivaa jutskua tässä lähiaikoina, mutta niistä mä höpötän myöhemmin. 
Now, let's talk about opera! 
IMG_3900
Essi Luttinen, Kristian Lindroos, Annaliisa Pillak, Marion Melnik, Angelika Klas
Mä oon ollut mukana ihan huikeessa Los Elementos -barokkioopperassa, jossa ollaan vuodessa 3050 ja se kertoo ilmastonmuutoksesta. Pääosassa on neljä elementtiä, maa, ilma, vesi ja tuli, jotka yrittävät selvitä ihmisen aiheuttamasta luonnonkatastrofista. Aihe on mun mielestä tosi mielenkiintoinen ja sitä käsitellään tässä upeasti. Mä jaksaisin katsoa tän esityksen aina vaan uudelleen ja uudelleen! Ja mä niin tykkään tehdä tätä! Mulla ei ole kummoisia kokemuksia oopperasta, mutta mä ihailen klassista musiikkia ja nyt toden teolla innostuin myös oopperasta. Ehkäpä mä löysin nyt mun sisäisen oopperaharrastajan? :D 
Los Elementos sai ensi-iltansa viime viikon perjantaina Savoyssa ja toinen näytös oli lauantaina. Tällä viikolla meillä starttasi kiertue jonka aikana käytiin Lohjalla sekä Porvoossa ja ensi viikolla kutsuu Hämeenlinna! Mun on pakko hehkuttaa sitä miten kivasti meillä tän porukan kanssa menee! Kaikki työryhmässä mukana olevat on ihan huippuja ja varsinkin meidän maskitiimin yhteishenki ja tiimityöskentely on ihan mahtava. Miksen voi tehdä töitä tän porukan kanssa aina!?

IMG_8987
IMG_8989
Mun teatterialan koulutukseen kuuluu monta näyttöä ja yksi niistä suoritetaan työelämässä. Mä tein nyt tässä prokkiksessa mun näyttötyön, mieskaraktäärin, eli kuvissa näkyvän Ajan maskin. 
Mä koin aika paljon vaikeuksia tätä maskia tehdessä ja olin yhdessä vaiheessa jopa sellaisessa taiteilijoidenkin tuntemassa "tyhjiövaiheessa", että tästä ei tuu yhtään mitään. Haha. Monesti kaikissa prokkiksissa maskit elää ja muuttuu monen monta keraa, niin kuin tässäkin. Kovin montaa treeniä meillä ei ollut ennen läpimenoa, joten mä olin toooodella stressaantunut miten tää menee. Mä en ole kauheesti tehnyt maskeja isolle lavalle, joten siinäkin oli opittavaa. Kuten näette, niin volat on aika isoja kun tehdään tällasia juttuja. Mun oli varsinkin opittava pääsemään siitä yli, että maskia katsotaan kaukaa. Se ei ehkä ole ihan se kaunein siinä lähellä tai sovi valokuvaan, mutta lavalta se näyttää mahtavalta. Mun erityisosaaminen on ehdottomasti siellä editorial -meikeissä ja pienessä piiperryksessä, joten tässä mulla oli oppimisen paikka. Mutta mä sanoinkin mun arvioinnissa, että vaikka en pääsisi tällä mun maskilla läpi, niin oon onnellinen siitä että lähdin tähän mukaan. Haastoin itseni, opin ihan älyttömän paljon ja lopuksi vielä onnistuin. Eli mun maski pääsi läpi näytöstä! Jes!

Ajan maski ei ollut ehkä se ihan helpoin tai se miehen perus lavamaski. Siinä on todella vahvat valot ja varjot, kontrasti on suuri ja se tehdään pelkästään valkoisella ja mustalla rasvavärillä. Maskisuunnittelija haki hahmoon tiettyä vakavuutta ja mun tehtävänä oli toteuttaa suunnitelma. Vatsalihasten maalailu ei ollut mulle ehkä ihan se piece of cake ja huomattiin läpimenoissa, että housujen raja teki vatsasta kevyen liioittelemattoman 8-packin. Haha! 

Nimetön-1
Los Elementos työryhmä:
Ohjaus Ville Saukkonen, koreografia Kirsi Kannas, valosuunnittelu Anna Rouhu, videoprojisoinnit Emil Sallinen, puvut Tyra Therman, maskeeraussuunnittelu Sini Silfvenius-Bart. Orkesterina Ensemble Nylandia joht. Matias Häkkinen
Rooleissa Angelika Klas -Ilma, Essi Luttinen -Tuli, Marion Melnik -Vesi, Annaliisa Pillak -Maa, Tuuli Lindeberg -Aurora, Kristian Lindroos -Aika. 
Tanssijat: Kirsi Kannas, Nora Mekkid, Roosa Suutari

Osan kuvista ottanut ihana Miikkulaisen -blogin Miia, jonka luvalla lainasin kuvia. <3 

Jos hyvin "aloittelijaystävällinen" noin tunnin kestävä barokkiooppera kiinnostaa, niin vielä olisi yksi näytös tulossa keskiviikkona 12.10. Hämeenlinnan Vanaja-salissa. 
Lisätietoja www.loselementos.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, toivottavasti viihdyt blogissani! <3