POWER OF EYEBROWS

Nimetön-1
Kulmakarvoilla on HUIMA merkitys siihen miltä ihminen näyttää. Kun saadaan jo hieman väriä kulmiin, ilme on heti erilanen. Olette varmaan kuulleetkin, että kulmakarvat ovat kuin silmien kehys, joka on totta. Ne tuovat ryhtiä silmille ja näin viimeistelevät sen meikin.

Kulmakarvoille on niin älyttömästi eri tuotteita ja tyylejä meikata ne. On eri värejä, lämpimiä ja kylmiä sävyjä, tai vaikka kestovärejä. Vaaleahipiäisen tummatukkaisenkin on helppo saada kulmansa sopimaan hiustensa sävyyn. Jos sulle on käynyt niin hyvä tuuri, että omaat jo ennestään tummat ja tuuheat kulmat, pelkkä nyppiminen ja geeli saattaa riittää. "Harvempi karvaisen" on taas helppo meikata tuuheammat kulmat vaikka kynällä tai pienellä siveltimellä ja kulmakarvavärillä. 

Kulmakarvojen muotoja on taas monia ja monia. Muoto vaikuttaa paljon koko kasvojen ilmeeseen ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Vääränlainen muoto voi saada ihmisen näyttämään mm. vihaiselta tai hämmästyneeltä. Tästä aiheesta saisin niin paljon juttua, että teen siitä ihan oman postauksensa. 
Omasta kulmakarvatyylistäni sen verran, että tykkään meikata itselleni vahvemmat ja raamikkaat kulmat. Suosin myös kulmien ihannemallia, eli siipimäistä muotoa. Siipimäisiin kulmiin kannattaa tähdätä näin nopeesti neuvottuna, sillä se muoto imartelee lähes kaikkia. 
Kulmakarvojen meikkaamisessa trendit vaihtelevat nopsaan. Nyt suositaan juurikin paksuja ja tuuheita kulmia, mutta tässäkin voi välillä kikkailla. Jos teet esimerkiksi boheemin meikin, voit kulmista myös tehdä rennommat ja "lennokkaammat" eli vähentää väriä ja harjata kulmat sotkuisemmin. 

IMG_7040
Kulmakarvavärin valinta aiheuttaa joillekin päänvaivaa. Pitäisikö sen olla tumma vai vaalea, kylmä vai lämmin? 
Mä neuvon aina valitsemaan viileän ruskean sävyn. Jos sopivaa väriä tai kynää ei löydy, kannattaa tsekata omat luomivärit, jos sieltä löytyisi jokin sopiva. Mä käytän tällä hetkellä Urban Decayn Naked Basics paletista mustaa sävyä Crave. Nyt joku saattaa hätkähtää, että siis mitä, mustaa!? Niinkin tumman värin kanssa kuin musta, sitä täytyy käyttää hennolla kädellä. Jokainen meistä on varmaan joskus nähnyt kulmat, jotka on suurinpiirtein vuorattu sillä mustalla sävyllä ja ovat todella epäsiistit. Sellasiahan me ei haluta eihän? 

Alla näette, miten mä olen tottunut meikkaamaan omat kulmani. 

Nimetön-3
Otan mustaa sävyä siveltimeeni hyvin hyvin vähän ja aloitan kulmien alareunasta. Teen aina ensin kulmien siiven ja vasta sitten etenen alkuosaan, koska haluan sinne vähiten väriä. Kun olen saanut alareunaan haluamani muodon, alan muotoilla siiven korkeinta kohtaa ja täytän siiven. 

Nimetön-4
Tässä kohtaa lähden jatkamaan sillä värillä mitä siveltimeen on aiemmista kohdista jäänyt jäljelle taikka hipaisen TODELLA kevyesti siveltimeen väriä. Jatkan alareunan "viivaa" (hyvin hennosti) ihan kulmien alkuosaan sekä tasoitan ja siistin kulmien yläreunan. Pyrin kuitenkin aina siihen, että alareunan tulee olla siisti ja tasainen, mutta yläreuna saa olla häivytetympi. 
Sen jälkeen käännän siveltimen asentoa ja teen kulmien alkuosaan vetoja pystysuuntaan, eli ikäänkuin tekisin joukkoon lisää karvoja. Alkuosa saa olla vaaleampi ja harvempi mitä siipi. Harjaan vielä kulmat läpi ja häivyttelen värin. 

Nimetön-5
Joku ehkä haluaa, että kulmien alareuna ei ole tasainen ja se miellyttää omaa silmää enemmän kuin tasainen alareuna ja se on ihan fine. Mä kuitenkin tykkään ottaa vielä peiteainesiveltimen ja siihen ihan aavistuksen peiteainetta tai meikkivoidetta ja tasoittaa alareunan. Jos on esimerkiksi vahingossa tehnyt sotkua, saa näin niitä virheitä kumitettua. 
 Mä tykkään raamikkuudesta ja "rosoisemmat" kulmat ei sovi ainakaan mulle yhtään. Jos meikkaan muita, saatan jättää tasoituksen välistä riippuen vähän mallista ja tilanteesta. 
Kun olen tasoittanut alareunan, harjaan kulmiin vielä väritöntä kulmakarvageeliä. Olen tottunut harjaamaan kulmat hieman pystyyn, ainakin alkuosasta enemmän. Ne kuitenkin laskee päivän mittaan aika paljon. Jos sulla ei ole kulmakarvageeliä, voit suihkuttaa lakkaa kulmaharjaan ja se ajaa ihan saman jutun. 

IMG_6829
Tässä vielä ennen ja jälkeen, eli ero on huima. Ihan kuin olisi ihan kaksi eri kasvonpuoliskoa laitettu yhteen! 

5 kommenttia:

 1. Waauu sain tosi paljon uutta hyödyllistä tietoa! Sun kulmat on aivan täydelliset ja oli ihanaa tietää miten ne meikkaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, hyvä juttu että tästä oli hyötyä! :)

   Poista
 2. Oi, kiitos! En ookaan aiemmin tullut ajatelleeksi, että tosiaan luomiväreilläkin voi tehdä omat kulmakarvansa jos sopivaa kulmaväriä ei just sillä hetkellä löydy :-) Onhan niitä kulmavärejä puuterimaisiakin, eli lähes sama asia kuin luomiväri! Kiitos tästä, hyödyllinen postaus :-)

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! :) Luomiväreistä tosiaan voi löytyä vaikka miten hyviä sävyjä, koska kulmakarvavärien sävyt voi joskus olla aika suppeita. Esimerkiksi blondeille löytyy tosi hyviä ellei jopa parempia kylmiä sävyjä luomivärien puolelta :))

   Poista
 3. Ihanan inspiroiva blogi. Varsinkin tää postaus tuli tarpeeseen, sain siitä hyviä vinkkejä. Kiitos kiitos! :-) Tsekkasin myös pari sun tube videota ja taitaa mennä seuraavat rahat meikkiostoksiin ;-) keep up the good work!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, toivottavasti viihdyt blogissani! <3