Kamera rikki!!


Hei ihanaiset! Täällä on maailmankirjat aivan sekaisin. Kyse on niinkin vakavasta asiasta kuin.. MUN KAMERA ON RIKKI!! 

Otin perjantaina normaaliin tapaan tuotekuvia, kun aivan yhtäkkiä näyttöön/kuvaan ilmestyi oikeaan reunaan musta varjo. Laitoin kameran pois päältä ja takaisin päälle, kun ajattelin sen olevan vaan jokin häiriö. Ja boom, näyttöön ilmestyi "ERR 20, kuvaus ei onnistu virheen takia. Kytke kamera pois päältä ja laita virta uudelleen päälle tai vaihda akku", tai jotakin tuohon tapaan.
Kamerasta kuului myös aina avatessa hassu ääni ja sama ääni kuului, kun yritti ottaa kuvaa, avata muistikortin tai akun luukkua. Tutkin kameraa vähän lähemmin ja tein nopean päätelmän, että suljin olisi rikki. Tai ainakin muistelisin, että sitä kutsutaan sulkimeksi, korjatkaa jos olen väärässä. Siellä peilin takana se musta "verho" tai "läppä" ei suostunut aukeamaan, vaan tuntui olevan jotenkin jumissa ja siitähän se äänikin tuli. Sitä kaivellessa tajusin, että tämän sulkimen eteen on tullut jokin musta osa, jonka reuna oli vääntynyt, joka taas jumitti sen sulkimen ja siitähän se musta varjo kuvaankin tuli.
Todella sekava selitys, mutta näin maallikkona ainakin vahvasti epäilen että tällaisen tempun tuo masiina on tehnyt. Tein aivan kamalan virheen, kun kronkkisin omapäisesti tuota kameraa ja vieläpä terävillä pinseteillä ja luulenpa, että aiheutin vahinkoa vain lisää. Olin vain oikeasti niin vihainen ja itkua tuhertaen päättäväisesti uskoin saavani rakkaan kapistukseni itse kuntoon. Tässä ei kyllä taida auttaa DIY-kyhäelmät. Takuu loppui juuri mun tuurilla kuukausi sitten ja kamera on siis oikeasti vain nipin napin vuoden vanha.

Mietin nyt ihan hulluna, että mitä teen tämän kanssa ja yritän kaikkeni, että saadaan silti materiaalia tänne blogiin sillä hiljaisena tätä en pidä vaikka mikä olisi. Harmittaa vain parit halloween tutot, jotka menee nyt ihan mönkään! :/
Jos siellä on joitain kameraeksperttejä niin ilmoittautukaa, nyt hyvät neuvot tulevat tarpeeseen! 

5 kommenttia:

 1. Voi ei! :( Käsittääkseni jos takuu on mennyt kuukausi sitten umpeen, on vielä mahdollista yrittää käydä näyttämässä sitä ostopaikassa ja selittää tilanne. Kannattaa tsekata vaikka tuolta lisää infoa jos se auttaisi! ->
  http://www.kuluttajariita.fi/fi/index/kuluttaja-asiat/kulutushyodykeasiat/takuu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin oon kuullut, että ihan takuuajan jälkeenkin rikki menneet vois vielä mennä. Ei sen tuotteen kuulu kuitenkaan heti sen vuoden jälkeen rikki mennä! :D
   Mut hei kiitti linkistä! :)

   Poista
 2. Äh, ilman kameraa on kyllä inhottavaa! Mä olin kerran niin rähmäkäpälä, että tiputin alle kuukauden vanhan kameran lattialle ja rikkihän se meni. Vakuutus korvasi tässä tapauksessa, mutta en tiedä auttaa vakuutus sinun tilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eii, kamala tilanne kun ihan uusi kamera menee rikki! Onneksi kuitenkin sulla kävi hyvin loppuen lopulta :)

   Poista
 3. Kuluttajasuojalain mukaan takuu on vielä varsinaisein takuuajan jälkeen voimassa vuoden, eli kun mainitset tämän niin saat varmasti kameran korjattua takuun piikkiin :) sama kävi makon pleikkarille, hajosi pari kuukautta takuun jälkeen mutta vedotiin tohon niin sai korjattua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, toivottavasti viihdyt blogissani! <3