HOW TO USE GEL NAIL POLISHES

Multa kysellään useasti kynnen geelaamiseen ja geelikynsiin liittyviä asioita tai noiden hakusanojen kautta päädytään mun blogiin.

Nyt näytän teille kuvin, miten nykyisin geelaan mun kynnet. Olen tehnyt kynsiä jo muutaman vuoden ja pitkään käytin ihan rakennegeeliä. Nykyään olen siirtynyt geelilakkoihin ja tykkään niistä valtavan paljon. Helppo ja nopea toteuttaa, hyvää pitoa omille hauraille kynsille sekä tietysti huolitellun näköiset kynnet.
Ennen käytin myös hyvin paljon tippejä, eli omiin kynsiini ns. jatkeita, sillä halusin pitkät kynnet. Välillä kuitenkin on virkistävää ottaa tipit pois ja laittaa juurikin geelilakka omaan kynteen, jotka itseasiassa kasvavat hyvin ripeään "geelilakan suojissa", jolloin ei tarvitse tippejä ollenkaan. Tipit muutenkin välillä ottivat aivoon, kun ne sinkoilivat sinne tänne pidemmän ajan jälkeen ja katkoivat alla vaivalla kasvaneen oman kynnen.

kynsicollage


1. Tällä kertaa itseasiassa mulla oli juurikin ne tipit ja rakennegeeli päällä. Halusin siirtyä kevyempään taas tällä kertaa, eli geelilakkaan. Tässä siis lähtötilanne ennen viilausta.
Ja siis kynsiesi geelaamiseen tarvitset ensinnäkin sen kynsiviilan. Itse käytän ihan citymarketista ostettuja tekokynsille/rakennekynsille tarkoitettuja viiloja. Ne on hieman normaalia viilaa paksumpia ja karheampia, joten ne toimivat mahtavasti geelin/geelilakan viilaamiseen.

2. Ja tilanne viilauksen jälkeen. Kynnet lyhenivät huomattavasti ja vaihtoivat muotoa. Jätin myös aivan millin paksuisen kerroksen vanhaa geeliä, jolla ei itseasiassa ole mitään merkitystä. En vain viitsinyt viilata ihan omaan kynteen asti, sillä olen hieman laiska suoraan sanottuna.
Kun ja jos sulla ei ole mitään geeliä kynnellä, kun aloitat geelaamaan kynsiäsi, niin oman kynnen pinta kannattaa todella varovaisesti viilata hieman karheaksi, niin geelilakka ottaa hyvin kiinni.

3. Sitten niihin geelilakkoihin! Tällä kertaa en laittanut ollenkaan värillistä geelilakkaa, sillä tykkään vaihdella eri kynsilakkoja jatkuvasti, joten nyt mennään läpinäkyvillä. Tykkään käyttää geelilakkaa ihan perinteisen kynsilakan alla, sillä se antaa kauniin kiillon kynnelle.
Mun suosikit on ollut jo pitkään Dependin geelilakat. Mulla on käytössä Base -lakka, jota siis käytetään aluslakkana sekä Top -lakka, joka on päällyslakka. Yleensä laitan molempia yhden kerroksen, mutta tässä tilanteessa kun en käytä värillistä geeliä, laitan päällyslakkaa kaksi kerrosta.

4. Jokaisen kerroksen jälkeen kynnet menevät uuniin kovettumaan. Oma uunini tuli Mimax.fi :stä tilatun aloituspaketin mukana. Jos vähänkään pidät kynsien laittamisesta ja haluat oppia tekemään geelikynsiä itse, suosittelen tuota noin sadan euron aloituspakkausta jolla pärjää pitkälle. Uunikin on erinomainen ja on toiminut hyvin jo monta vuotta (koputan puuta..). Tämä mun uuni on teholtaan 36W, eli mukavan tehokas pakkaus ja kynsien kovettamiseen riittää 2 minuuttia kerrallaan.
Yleensä kun kynnet ovat olleet uunissa, niin kynnen pinnalle jää tahmaa eli ns. geelilakan "hikeä". Geelilakka itsessään on siis täysin kovettunut, vaikka pinta tahmealta tuntuukin. Itse en pyyhi tahmaa pois uunikertojen välissä, vaan vasta sitten kun kynnet ovat täysin valmiit. Se tahma siellä geelilakan kerrosten välissä ei haittaa mitään, vaan pikemminkin antaa enemmän pintaa johon seuraavan kerroksen on hyvä tarttua.lopputulos

Ja tällainen on siis lopputulos! Hyvin simppeli, mutta klassisen kaunis.
Kuitenkin nyt näin joulun alla suunnittelen laittavani kirkkaan punaisen geelilakkauksen, sillä mulla on laatikossa yksi aivan täydellinen yksilö.

Toivottavasti tämä mun pieni infopaketti antoi vastauksia teidän kysymyksiinne ja jos tulee vielä jotain mitä tässä unohdin mainita, niin jätähän ihmeessä kommenttia tuohon alas! :) Pahoittelut muuten ei-ehkä-niin-parhaista salamalla otetuista kuvista, väsään aina kynteni melkein keskellä yötä jolloin valoa ei oikein ole ja kuvausvaloni ei palvellut tähän tarkoitukseen.. ;)

8 kommenttia:

 1. En ole varma mainitsitko postauksessa, mutta kauan sulla kestää noi geelilakat kynnessä? Alkaako ne sitten vaan irtoilemaan lopuksi kokonaisena? Mutta kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah se tosiaan jäi sanomatta. Hmm no kyllä ne kestää mulla hyvänä varmaan noin kuukauden ellei enemmänkin. Eikä ne irtoa mihinkään, vaan silloin ne jo näyttää niin kasvaneilta että viilaan ne uuteen uskoon. :) Mutta tietty jos niitä kynsiään käyttää kuin työkalua niin lähtee ne sitten.. Kiitos! :)

   Poista
 2. Mä oon myös tehnyt kotona sekä geelikynsiä ja akryylejä tipeillä, muoteilla ja ilman, ja viimeisin kokeilu on ollut just geelilakat. :) Niistä tykkään tosi paljon myös. Nyt kuitenkin taas tavalliset lakat on houkutelleet, ja vaikka arjessa onkin kiire muksujen kanssa, yritän ehtiä lakkaamaan kynnet pari kertaa viikkoon! Huolitellut kädet on musta tosi tärkeät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mä haluaisin opetella tekemään akryyleja ja muottien käyttö olis myös kiva handlata! :) En vaan ole saanut aikaiseksi tilata tarvikkeita.. :D Itseasiassa en ole tilannut rakennekynsi tavaraa varmaan kahteen vuoteen kun nämä geelilakat astuivat kuvioihin. Mä tykkään myös hirmuisesti, rakastan sitä kiiltoa mitä ne antavat kynnelle. Kyllä ne kauniit kädet on vaan must. :)

   Poista
 3. Oli ihana löytää blogilistaltani tällainen postaus! Hankin itselleni juuri aloituspakkauksen geelikynsien valmistukseen ja kiinnostus niitä kohtaan on ihan huipussaan :D kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva että tästä on hyötyä! :) Geelikynsien näperrys on ihan parasta. :)

   Poista
 4. Miten irrotat geelilakat ja lähtevätkö hyvin irti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irrotan ne viilaamalla :) Joitakin poistoaineita on olemassa tietynlaisille geelilakoille, mutta en oo perehtynyt noihin. Ja lähtee kyllä hyvin irti :) !

   Poista

Kiitos kommentistasi, toivottavasti viihdyt blogissani! <3