17. Mai


Tänään siis vietettiin Norjan itsenäisyyspäivää eli 17. mai. Se on norjalaisille tosi iso juttu ja oikea kansanjuhla. Ihmiset on koristellut pihansa ja parvekkeensa nätisti Norjan lipuilla ja kaduilla ihmisilä oli lippuja sun muuta Norja aiheista krääsää.  Itse pidän norjalaisten tavasta juhlia itsenäisyyspäivää ja kävi pari kertaa mielessä et miks Suomella ei oo näin näyttäviä ja "karnevaalimaisia" juhlia..

Lähdettiin Joachimin kanssa aamupäivästä metrolla kohti Osloa ja tungos oli järkyttävä. 
Metrosta ja asemalta ulos pääsyn taistelun jälkeen otettiin suunta kohti kuninkaanlinnaa.


Hetken kuninkaanlinnan edessä kuningasperheen vilkutteluja katseltuamme päätettiin siirtyä alemmas tosta tungoksesta ja ahdistuksesta katsomaan juhlakulkueita.Aloin tänään kuolaamaan noita kuvissakin vilahtaneita kansallispukuja. Hirveen monilla naisilla ja muutamalla miehelläkin oli tollaset puvut päällä ihan vauvasta vaariin. Mä oon aina ajatellu että kansallispuvut on vähän junttimaisia karkeesti sanottuna ja sopii vaan vanhemmille naisille tai pienillä lapsilla ne on ihan söpöjä.
 Mut sitten kun näin tosi monella munkin ikäsellä noita pukuja ja jokanen oli vähän erilainen, jollain oli isoja rintakoruja, näyttäviä kaulakoruja ja ihanat kirjailut mekoissaan, muutin täysin mieleni.
Haaveilin jo, että jos ens vuonna mäkin saisin oman kansallispuvun. 
Mutta noi puvut on tosi kalliita, niin ihmiset yleensä kerää vähitellen ton puvun kokoon, esim jouluna tai synttäreinä lahjaksi.
Vinkkasin Joachimille jo, että synttäri-, nimppari- ja joululahjatoivetta ei tarvii enää kysellä. ;)


Itsenäisyyspäivän katukuvassa näky myös paljon russ -porukkaa vai miten sen nyt suomeks sanois. Jokatapauksessa nää nuoret juhlistaa koulun loppumista ja yhteensä kolmeatoista koulussa vietettyä vuotta.
Russ -nuoret eri kouluista ostaa oman bussin, joka maalataan, koristellaan, laitetaan kunnon musavehkeet ja valot yms, kunnon bilebussi siis. Juhlat kestää noin kolme viikkoa jonka aikana ajellaan bussilla, ryypätään ja "rällästetään" ympäriinsä Norjan lipuilla ja väreillä koristelluilla vaatteilla. 
Juhlat päättyy tänään ja osa nuoristakin osallistu tohon kuninkaan kulkueeseen ja piti hauskaa. 
Oslossa tuli tosi monta noita russ busseja vastaan ja en kyllä kieltäytyis, meno näytti olevan katossa. Meilläkin Suomessa sais olla kunnon juhlat kun valmistutaan, rekasta karkin heittely ja hassu abiristeily näyttää ihan naurettavalta tän rinnalla pakko sanoa. Eikä ammattikoululaisille oo edes järjestetty mitään.
Huh tulipa pitkä postaus, kuvia oli niin paljon.

Hauskaa perjantai-iltaa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Oikun oot nätti ! Kiva kun löysin sun blogin, pitääkin jäähä seurailee ! Tässä myös pari postaus toivetta : kerro miten ja missä tapasit miehesi , meikki postaus ja tietoa ripsistäsi ja olis kiva myös kuulla kynsiharrastuksestasi vai teerkö niitä työksesi ja nähdä vaikka kuvia niistä ♥ :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kommentista ja tervetuloa seuraamaan! :) Joo voisin tollaset postaukset tehdä kun tuun Suomeen takas. Mä en tiedä kuinka paljon saisin tekstiä tosta miten mun poikaystävän tapasin ja ihan niin yksityiskohtasesti välttämättä en halua sitä tarinaa kertoa täällä julkisesti mut katotaan jos saan kehiteltyä jotakin :) Ja siis ihan harrastus vain noi rakennekynnet :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, toivottavasti viihdyt blogissani! <3